...in Cyberspace!


Hi and welcome to "Frogprincess in Cyberspace"!!!
Are you a englishspeaking visitor? Please use the Google translation tool at the right side to get my blog in a few different languages.
Please notice that my text and photos are copyrighted and I prefer to not find them elswhere in the big cyberspace.
Thank you!!!

tisdag 19 januari 2010

För andra veckan i rad...

...noterade jag en brun klump i snön mitt på våran avfartsväg.
Överkörd, söndertrasad men ändå så onödig.

Papperspåsen hör inte till den naturliga floran. Och den fick mig att tänka på ett inlägg som jag skrev på min förra blogg den 17 december 2007, men som blev så aktuellt:

Gynna Idrottsföreningen???
Noterade i morse att det varit helg igen. Det ligger mängder med pappersmuggar och papperspåsar längs med vägen. Jag ska inte skriva varifrån de kommer, bara att det står ett stort gult M printat på papperspåsarna/muggarna. Samma stora gula M som jag ser i från vårt sovrumsfönster, trots att vi bor på landet.
Tar folk inget ansvar? Är det bara att veva ner rutorna på bilen och slänga ut skräpet och sen hoppas på att den lokala idrottsföreningens ungdomssektion gör sig en rejäl hacka när de städar dikena på vårkanten? Är det nedskräparnas sätt att stödja idrotten. I stället för att köpa bingolotter?
Jag undrar om M själva har något samvete för den nedskräpning som de indirekt orsakar? Visst, det är papper och det är säkert tillverkat så att det är biologiskt nedbrytbart (skulle bli mer förvånad om det INTE vore så) och kommer förr eller senare att försvinna på naturlig väg om ingen tar upp det, men det ser ju så förbaskat tråkigt ut där det ligger!!!
Tack vare klimatförändringarna så är det få år som vi faktiskt har snö att gömma muggarna i heller...

Så skrev jag då (på ett ungefär iallafall. Tyvärr funkar inte Kopiera/ klistra mellan metro och blogger... trist för mig. Detta är inte det enda gamla inlägget jag tänker gå tillbaka till).

Och varför just på våran väg! Den ligger liksom en bit in och jag tror inte att våra grannar har den dåliga smaken att lämna den där.
Nä, orkar man ta med sig grejerna där de är tunga så ska det väl inte vara så svårt att ta med dem när de är urplockade och lätta.

10 kommentarer:

 1. Så onödigt! Man undrar hur folk tänker...Någon kanske skulle ställa en soppåse utanför deras dörr (alt bajsa i deras trapp)?

  SvaraRadera
 2. God morgon. Så förbaskat tråkigt att folk bara slänger ut. Kram

  SvaraRadera
 3. Funkar det inte att klippa och klistra...? Ibland kan det funka om man kör det med komandona på tangentbordet istället för att högerklicka när det inte funkar...

  SvaraRadera
 4. Morron!
  Ja deras rester ligger precis överallt....
  Förstår inte varför det ska slängas precis överallt!

  Kram

  SvaraRadera
 5. Ja,ush!
  Skräp i naturen förstör intrycket av orördhet som man vill ha på landet..
  Ha en bra dag/Kram Ciara

  SvaraRadera
 6. precis samma sak säger jag alltid, om man orkar bära med sig allt kan man väl även bära skräpet som ju väger mycket mindre till en papperskorg

  SvaraRadera
 7. God morgon i stugan! Är så bedrövligt de där, samma sak man kan se soppåsar efter vägarna å sen är det bara en liten bit till nästa parkering med soptunnor, suck.. ha en fin fin dag :) *tingling*

  SvaraRadera
 8. Svar: Ja vi ska nog hitta något roligt/mysigt ställe att åka till.. Vi funderar på Grekland.. Där har jag aldrig varit...

  Ja jag tycker att det är helt ointressant att prata om bilar. Bläää.. Hehe...

  Kram

  SvaraRadera
 9. Svar: Ja jag älskar "Hur man blir av med en kille på 10 dagar"... Så himla rolig film =)

  Kram

  SvaraRadera
 10. Är det ett vårtecken, när "M"-muggarna tittar fram uti vägdikena?!
  Det är någon slags naturlag, muggen är mycket tyngre när den är tom än när den var full. Eller så blev armen klenare. Finns det motsatsen till RedBull energidryck? Cola, trött&däst-dricka?

  SvaraRadera