...in Cyberspace!


Hi and welcome to "Frogprincess in Cyberspace"!!!
Are you a englishspeaking visitor? Please use the Google translation tool at the right side to get my blog in a few different languages.
Please notice that my text and photos are copyrighted and I prefer to not find them elswhere in the big cyberspace.
Thank you!!!

söndag 21 februari 2010

Igår...

...när det stormade på som bäst och jag inte hade någonting annat för mig så tog jag hand om alla gamla värmeljus som vi har börjat bränna på.

Det sägs att man aldrig ska tända ett värmeljus två gånger. Vet inte exakt varför men min egen erfarenhet säger mig att det brinner inte riktigt upp ordentligt, utan slocknar i stället. Detta är om det brunnit mer än hälften.
Som smålänning tycker jag också att det är dumt att kasta så mycket stearin när de bara är lite grann brända.
Är man som jag, ljusälskare, så blir det ganska så många på ett litet tag:Jag delar på dem och lägger stearinet i en speciell burk för att vid ett senare tillfälle smälta ner det och gjuta nya ljus.
MEN jag delar också på dem för att man ska kunna återvinna metallen rätt. Man måste separera aluminium koppen i från den metallknapp som håller veken. Man slänger all metall, oavsett sort, i samma behållare men det underlättar återvinningen när de är delade.
För slänga dem i de vanliga soporna vill jag inte!

6 kommentarer:

 1. Kolla in " alla mina dagar " i min blogglista :-)

  SvaraRadera
 2. Eldar så sällan ljus. Kram

  SvaraRadera
 3. Det är ordning och reda på dig! Det är bra! Vi källsorterar också och tar oss en tur till "återvinsten" då och då. kramiz

  SvaraRadera
 4. WWF hade ju en drive med skolklasser som samlade in sådana där koppar. Kommer dock inte ihåg att jag såg hur det gick. :(

  SvaraRadera
 5. ska man dela på dem, det har jag aldrig gjort, men ska börja göra nu
  kram

  SvaraRadera