...in Cyberspace!


Hi and welcome to "Frogprincess in Cyberspace"!!!
Are you a englishspeaking visitor? Please use the Google translation tool at the right side to get my blog in a few different languages.
Please notice that my text and photos are copyrighted and I prefer to not find them elswhere in the big cyberspace.
Thank you!!!

tisdag 23 februari 2010

SKITSNACK!!!

Det var var det handlade om!
Jag skriver om ett möte som jag och sambon hade tagit oss till i går kväll. Kommunen hade inbjudit invånare på landet med eget avlopp till en informationskväll i stadsteatern angående besiktning av samtliga anläggningar. Med andra ord, de vill underkänna alla avlopp som ej kan rena avloppsvattnet i från sitt hus tillräckligt. Det är väl förnuftigt om vi ska vara rädda om våran miljö, men måste de krångla till allting?

Vi har en trekammarbrunn och förmodligen en efterföljande stenkista (av dömma av de välmående maskrosorna på en väldigt bestämd yta så vet vi också var den ligger). Mer vet vi inte om vårat avlopp. Men nu ska vi tydligen ta hem en fackman som ska kolla över hur det ser ut och så ska vi förmodligen få gräva lite i vår trädgård och göra ett nytt avlopp. Till en liten nätt summa som jag inte har en aning om vad det kommer att kosta. Och naturligtvis blir det moderna finesser såsom luftningsrör och provtagningsrör (tror jag att det var. )
Suck.
I två timmar satt vi och lyssnade på fyra tappra själar som försökte ersätta den expert som skulle varit på plats under kvällen, men som tydligen satt fast uppe i Stockholm för att tågen inte gick. De förklarade pedagogiskt hur ett avlopp fungerar och hur man ska/bör göra ett bra avlopp, men vad jag faktiskt saknade, var lite information i stil med "Hej! Ni har valt att bo på landet. Då vet ni väl att man kan inte stoppa vad för medel som helst i ert avlopp?". För de talande gällde bara avloppen och att det var viktigt att det skulle vara rätt värden i mätbrunnen den dagen de kommer för att kolla... Inte de verkliga skälen till att det är så mycket kväve och fosfor i avloppen.
Här på bilden är faktiskt vår avloppsbrunn. Någon kul snubbe före oss tyckte att det skulle vara roligt att ha en pump fastsatt på locket.

8 kommentarer:

 1. Tråkigt när dom inte avställer möten. Kram

  SvaraRadera
 2. Det där har jag hört talas om och jag tror att ni kommer att få investera en liten nätt summa i ert avloppssystem.
  Fråga vad de är ute efter? Är det vattentoaletter/diskmaskin/tvättmaskinsutsläpp? Det kanske finns något billigt sätt att kringgå det hela? Mulltoa? Jag vet inte....vi har haft samma diskussion på svärfars sommarställe men jag har inte satt mig in i alla detaljer. Vissa utsläpp är ok i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Tyvärr är det där tidens melodi för alla med trekammarbrunn, fast de funkar bra

  SvaraRadera
 4. inte kul när det inte blir som det skall, denna snö förstör allt. hoppas att ni får träffa experten en annan gång. kramisar

  SvaraRadera
 5. Himmel vad krångligt det låter. Dessutom verkar det inte vara gratis att få saker och ting kollade. ...

  SvaraRadera
 6. jag säger då det. Antagligen hade väl inte infot blivit bättre med en fackman. De on några kan ju krångla till det. Men visst håller jag med om att lite om orsaker inte skulle skada.

  SvaraRadera
 7. Hej hej! Nu har jag hittat till din nya plats. Jag är själv så värdelös på detta med bloggen min så jag har inte alls hängt med i att du har flyttat den. Troligen läst de men så har det inte blivit mer.

  Jajajja. Ja det lät ju inte som den mest intressanta mötet precis. Bara för att man är snäll o stället upp så blir det mer o följder av de som man inte vill. Ja herre gud vad allt ska krånglas med jämnt! Förstår att det inte alls är upplyftande.

  Härlig bild om inte annat o kan se maskrosorna där under.

  SvaraRadera
 8. Kul idé av förra ägaren.... =D
  Resten låter inte riktig lika kul ...

  SvaraRadera