...in Cyberspace!


Hi and welcome to "Frogprincess in Cyberspace"!!!
Are you a englishspeaking visitor? Please use the Google translation tool at the right side to get my blog in a few different languages.
Please notice that my text and photos are copyrighted and I prefer to not find them elswhere in the big cyberspace.
Thank you!!!

torsdag 18 mars 2010

Kompisjouren...

...har gett upp!

Nu bannemej ska jag ta och lära mig det här med datorer för det håller inte i längden att ha en massa teknik och sen inte vet hur man sköter den och vad man ska göra när allt blir fel!
Hittills så har vi förlitat oss på våra kompisar när något gått snett, men när det krånglar så vill man ha det i ordning med en gång, och det är inte alltid att man får tag i hjälp så fort.
Och så tror jag att de har tröttnat "på de där som aldrig lär sig".

Nu när jag har jobbat kväll så har jag suttit massor vid datorn på förmiddagarna och till min stora förvåning så ser jag saker och ting i ett helt nytt ljus. Jag vågar experimentera och ladda hem saker (ja, Windows uppdateringar och en ny webbläsare, men ändå) och jag tryckte på knappar och inställningar och saker som "jag hade för mig att någon sagt att det ska vara så". Inte "hjälp, vad gör jag nu?" och det började fungera till det bättre.
Jag fick ett helt nytt självförtroende!

Upptäckte Firefox och att ladda ner bilder med den i stället för Explorern till blogger var en enorm skillnad. Ingen sirap här inte.
Dessutom så är det stavningskontroll här! Nu blev jag riktigt glad!

Så nu vill jag lära mig lite grunder i HTML så jag har en liten aning om vad det jag gör. Någon som känner till en lagom lätt "gör det själv sida" på internet?
Och så vill jag veta om det är någon här som har erfarenhet av "Feedburner" (RRS?) som tydligen är bra att ha på sin sida för att människor ska se att man skriver något nytt?
Jag försöker läsa mig till det på nätet, men det blir lite för mycket "för och nackdelar- information" som jag inte håller isär, så det är bättre att fråga mina vänner!

8 kommentarer:

 1. Jag kan ingenting! Är totalt stendum när det gäller teknik, så mig för du inget vettigt ur, tyvärr!...

  SvaraRadera
 2. Jag är ju dålig på sådant fast jag måste erkänna att det är kul när man vågar prova eller helt plötsligt förstår ett sammanhang :D
  Lycka till :DD

  SvaraRadera
 3. Hur funkar de här "sponsrade länkarna" du har i bloggen?

  SvaraRadera
 4. man kan mer än man tror, bara man vågar försöka
  kul
  kramar

  SvaraRadera
 5. Det är bra!! Bara att prova det kommer många varningar om du gör något tokigt :)

  Kram

  SvaraRadera
 6. Oj, vad duktig du är!! Jag trycker allt både här och där fast det är inte alltid så bra...hihihi...Jag har ju sällan tid! Kramiz

  SvaraRadera
 7. Jag är tyvärr helt rudis på allt sådant, men jag skickar en massa pepp.
  Det är såå roligt när man klarar saker själv, man växer flera centimeter.
  PEPP!!

  SvaraRadera
 8. Jag använder Firefox, gillar den webläsaren! =)
  Brukar gå att hitta bra html-grunder på nätet om man söker! =)
  Kram

  SvaraRadera