...in Cyberspace!


Hi and welcome to "Frogprincess in Cyberspace"!!!
Are you a englishspeaking visitor? Please use the Google translation tool at the right side to get my blog in a few different languages.
Please notice that my text and photos are copyrighted and I prefer to not find them elswhere in the big cyberspace.
Thank you!!!

lördag 17 juli 2010

Komma ikapp...

...med allt som har hänt under de här två första veckorna på semestern kan ta sin lilla tid. Jag minns iallafall att jag lovade bilder på mitt projekt om hur jag rengör lecakulorna i stora dammfiltret. Det handlar ju om en ungefär 500 liter lecakulor som ska backspolas.

Först byggde jag en ram av tryckimpregnerat. Den mäter 3 meter X 1,60 meter.


Häftade fast myggnät och ställde den på ett gäng med vedkubbar.


Och sen vräkte jag på lecakulorna och spolade dem med vatten så att de sköljdes. Det idealiska hade väl varit att det hade regnat och de hade stått över natt i regn och blivit ordentligt genomsköljda, men detta var tyvärr i början av värmeböljan.


Sen var det bara att bära tillbaka dem i den stora byttan och lägga på skumgummit över och låta dammvattnet sila ner genom och tillbaka i dammen.
Lite pyssel, men det är smällar man får ta när man har en damm.
Räknar dock inte med att jag ska behöva göra detta så många gånger / säsong så då är det inte så mycket jobb trots allt.

8 kommentarer:

 1. Lite extra arbete blir det iaf. Ha det gott. Kram

  SvaraRadera
 2. Ja, det är mycket jobb med att ha en dam men "damn" vad fint det är =)

  SvaraRadera
 3. Du har att göra ser jag.. =) Japp, ett nytt domännamn och webbhotell skall det bli och det blev det bara för en liten stund sedan. Inom 24 timmar är jag igång med den. Har ju funderat på det ett bra ta och speciellt sedan då jag sålde mitt gamla domän.

  SvaraRadera
 4. mycket jobb. men du har en bland dom finaste dammarna, var stolt kram biggan

  SvaraRadera
 5. Oj, vilket jobb! Fast har man damm så har man :D

  SvaraRadera
 6. Vilket mastodont jobb!!
  Har läst in mig lite här nu och hur kunde du hitta ett så passande namn till din lille pucko...hehehe...eller är det så han bara försöker att leva upp till namnet?Hehehehe.. kramiz

  SvaraRadera
 7. Ojoj, ja det verkar jobbigt det där med damm... den damm jag försökte bygga utan att ha den blekaste aning om hur man gör blev ju bara nån sorts lerpöl, men det kanske är lika bra. Jag är nog för lat i alla fall.

  SvaraRadera