...in Cyberspace!


Hi and welcome to "Frogprincess in Cyberspace"!!!
Are you a englishspeaking visitor? Please use the Google translation tool at the right side to get my blog in a few different languages.
Please notice that my text and photos are copyrighted and I prefer to not find them elswhere in the big cyberspace.
Thank you!!!

tisdag 2 november 2010

Jag ratar TV...

... och sitter hellre här om jag har tid.

Men nu har jag sällskapat lite mer med våran 42" än vad jag brukar och jag har sett ett par riktigt PÄRLOR till tv program.

 • "Så mycket bättre" och jag håller med. Underbara artister gör bra versioner av sina kollegors låtar. Jag hade inga förväntningar när jag satte mig ner för första gången och såg på programmet där Lasse Berghagens sånger skulle tolkas. Vi var... tagna när vi hade sett färdigt. Och sålda på att vi måste se fortsättningen. Tomas Di levas dag blev inte sämre. Jag tycker om honom! Hur kan man inte älska en person som har fått så mycket skit för det han gör, det han tror på  och ändå bara fortsätter sitt race? Bara är sig själv. Inte faller till föga för det tråkiga och "lagom" som så många andra. Att folk orkar bry sig och reta sig på att han vill framföra kärlekens ord och känslor på sitt sätt. Tänk om alla de som retar sig stannar upp och lyssnar på vad han verkligen säger??? Man behöver ju inte köpa allting med hull och hår, men bara det att man ska vara rädda om varandra, och det är inte bara han som tala om det utan det är sunt förnuft. Jag lyssnar på vad han säger och... TACK för att du sprider ljuset Tomas!!!!  Bäst tolkare av de som sjungit hittills måste jag säga är Petter! Han har gjort låtarna på sitt speciella sätt och det kommer att bli riktigt spännande att se hur de andra artisterna tolkar honom och hans rappstil. Det kan nog vara svårt. Jag ser verkligen fram mot resterande program i den här serien.

 • "Böda camping". Jag älskar att campa. Dock var det länge sedan som vi själva tog vår lilla SMV10 och gav oss i väg till en stor camping. Man känner sig en aning malpalcerad bland alla stora vräkiga husvagnar när man kommer med den även om den också väcker uppmärksamhet - på sitt sätt. Var hittar Kanal5 alla underbart udda människor som bjuder på sig själv i tv? Min absoluta favorit i första avsnittet var raggaren Olsson. De oskrivna reglerna vet jag inte så mycket om, vi har aldrig umgåtts med folk på campingar som långliggare gör men bland det mesta markanta som jag känner när man kommer och ska ställa upp husvagnen + yttertältet är hur alla plötsligt sitter i sina brassestolar och läser en tidning, med fri sikt mot oss. Just för att kolla läget och hur bra vi kan vår sak :-) Förmodligen väntar de på att ett gräl ska bryta ut pga samarbetssvårigheter när det gäller att sätta upp yttertältet :-)

 • Och så då "Pensionärsjävlar". Jag tyckte att det var sanslöst roligt. Alla fördommar som man har kom på kant. Alltså... när man tänker pensionär så tänker man gulliga farbröder med hängslen och tanter i blommiga klänningar. Inte står de väl med en sprejburk och klottrar eller hivar upp en dildo ur handväskan för att berätta för en väninna att "det är en sådan här. Jag råkade ha den med mig". Mina päron är 69 och 80 år gamla och skulle de ge sig ut på stan och bete sig så här så skulle jag skämmas ögonen ur mig. Å andra sidan så vet jag inte vad de gör när jag inte är med. De tillbringar ju trots allt ganska så mycket tid på stan....
Men vad snabbt man blir bortskämd med bra program! Det är ju INGENTING på tv i kväll!!!

8 kommentarer:

 1. Jag tittar väldigt lite på TV, tycker liksom du att "Så mycket bättre", är ett toppenprogram. Jag hänger mycket hellre framför datorn.

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag tittar också väldigt lite på TV men har också upptäckt dessa nya pärlor Så mycket bättre och Pensionärsdjävlar :)

  SvaraRadera
 3. Jag ser ju sällan på TV...det kan gå flera dagar som den inte sätts på ens...Kramiz

  SvaraRadera
 4. Di Levas program såg jag också. Visst är det så att de människor som har så ruggit stora attityder om andra bara ser sig själv och sitt ego för att själva må bra. De har såna där skygglappar vid sidan av sina ögon. Hahaha ... pensionärer kan :) Take care!

  SvaraRadera
 5. Titar sällan på TV med, tittar jag så blir det en film på dvd, vi har oxå 42 tum :)

  SvaraRadera
 6. Tycker också att Så mycket bättre är trevligt (är väldigt förtjust i artisten Di Leva, att han sedan är motsatsen till den personen privat är ju väldigt, väldigt tragiskt och ger mig lite dålig smak i munnen).
  Pensionärsprogrammet har jag inte sett, men hört mycket gott om , så det får väl bli på datorn senare. :-)

  SvaraRadera
 7. Jag själv tittar väldigt mycket på kunskapskanalen och kanal 10 (inte sporten, men historieprogrammen bland annat) och en massa deckare... CSI, Bones, Morden i Midsomer, Agatha Chrisitie och så vidare... ;)

  (Det kommer inte att bli valpar framöver, boxer Pusselbit kommer bara överens med tikar... )

  SvaraRadera
 8. Jag bara älskar "Så mycket bättre" och Petter har nästan blivit lite av en favorit, en så "trevlig ung man" som mamma skulle ha sagt.

  "Böda Camping" såg jag första delen av, mest för att yngste sonens svärföräldrar är med - Kicki och Leif som bor på Paradgatan - sonen har varit där flera gånger och tycker att det är toppen. Men programmet i sig klarar jag mig nog utan och tror väl inte att jag kommer att se så många avsnitt till.

  "Pensionärsjävlar" har jag inte sett alls, men det kanske jag ska göra. Jag här läst om det i flera bloggar och alla verkar gilla det. En lite reflektion bara - dina päron är ganska precis lika gamla som vi - det skiljer bara något år.

  Kram och ha en fin onsdag!

  SvaraRadera