...in Cyberspace!


Hi and welcome to "Frogprincess in Cyberspace"!!!
Are you a englishspeaking visitor? Please use the Google translation tool at the right side to get my blog in a few different languages.
Please notice that my text and photos are copyrighted and I prefer to not find them elswhere in the big cyberspace.
Thank you!!!

måndag 20 december 2010

Lite på örat...

...i helgen.

Den årliga släktträffen inför jul inträffade nere hos min faster i lördags och trots alla ovädersvarningar så tog vi bilen och drog ner till Vetlandatrakten.
Eftersom jag bor som jag gör så träffar jag släkten alldeles för sällan och efter timmar av pratande så hade käken snudd gått ur led...
Min kusin pysslar med akupunktur i sitt jobb och har, efter vad jag har förstått, ständigt en liten väska med utrustning med sig. Vid dagen slut var hela sällskapet (dock inte barnen) prydligt piercad i öronen och även Frogprincess kan stoltsera med lite plåster... Eftersom jag då är livrädd för nålar i medicinska sammanhang så fick jag... små nejlikafrön fastklistrade i örat på punken för binjuren (som är mycket aktiv vid stress) och på en punkt till. Detta skulle minska stress vilket är mycket passande för mig :-)
Alternativen man kunde få var små pyttenålar som skulle sitta i 10 dagar Eller små magnetkulor som skulle sitta i 10 dagar. Eller som jag, nejliafrön som kunde sitta tills de trillar av... 

Det är knappt att plåstrena syns, men det är två små prickar innuti och i övre delen av örat.
Jag tycker att akupunkturs-tänkandet är jättespännande medan andra viftar bort det som hokuspokus. 
Mycket handlar om tro, men å andra sidan så måste man även vid vanlig medicinsk behandling ha en positiv inställning till att behandlingarna ska lyckas.Och hellre att jag prövar något sådan här än att jag proppar mig full av grejer från apoteket...
Det är lite svårt att låta bli att klia bort de där plåsterna bara...


Någon här som har prövat???

5 kommentarer:

 1. Har provat akupunktur mot värk i mina axlar. Men jag trodde det skulle hjälpa men det gjorde det inte. Han som utförde det sa att det kunde bero på min diabetes.

  SvaraRadera
 2. Intressant, men för vad fick du det för ?

  SvaraRadera
 3. Hejsan. Jag är en vinnare. Hoppas vi snart kan ses. Kram

  SvaraRadera
 4. Absolut! Jag har provat det mesta i akupunkturväg. Tyvärr tillhör jag den delen (ca 10%) som det inte har så långvarig effekt på. Men den stunden det gör det är det väldigt effektivt. Men svarade som tycker att det bara är placebo att det inte spelar någon roll hur eller varför det hjälper, bara det gör det. Läkningen eller hjälpen är ju inte mindre värd om den kommer ifrån din egen tankekraft?!? :-)

  SvaraRadera
 5. Mamma har testat akupunktur för en ond axel och det har hjälpt, men jag har inte hört talas om nejlikaplåster!
  Funkar det?
  Kram Elenor

  SvaraRadera