...in Cyberspace!


Hi and welcome to "Frogprincess in Cyberspace"!!!
Are you a englishspeaking visitor? Please use the Google translation tool at the right side to get my blog in a few different languages.
Please notice that my text and photos are copyrighted and I prefer to not find them elswhere in the big cyberspace.
Thank you!!!

fredag 6 augusti 2010

Byte av vårdcentral...

...blev det för mig i dag.
Blev beordrad av mina omtänksamma arbetskamrater att ta mig till farbror doktorn för de tyckte att jag tjatat lite för mycket om mitt öra, som jag har haft ont i de senaste veckorna och att värken strålade ut i kinden. Dessutom var jag yr, förmodligen för att det är örat och balanssinnet det handlar om. Nu fick de nog!
Eftersom jag var för lat när "alla" skulle välja en vårdcentral så fick jag i dag bita i det sura äpplet och betala extra när jag åkte dit jag vill tillhöra, inte dit jag verkligen tillhör.
Men nu är det bytt.
Farbror doktorn pratade lite om fästingbett, men när jag inte hade blivit biten (vad jag vet och det lär man väl märka...eller?) så kom vi fram till att jag även hade ett sår inne på tandköttet som förmodligen inte var helt oskyldigt i dagens scenario så Frogprincess lämnade vårdcentralen med ett paket penicillin och ett bestämt råd om att sluta peta öronen med hårnålar...
Sen var det tillbaka till jobbet....

Varför jag bytte? Jo, dels så är den vårdcentralen även företagshälsovård där jag arbetar och då är det praktiskt att ha samma läkare, han känner mig liksom. HAR varit stammis där en gång då jag hade en släng av hypokondri...
Sen: alla andra vårdcentraler här har telefontid på morgonen dit man får ringa och har man tur kan man få en jourtid, hit åker man under jourtiden och får prata med en läkare.
Och på de andra vårdcentralerna har man tur om man får en läkare som man har sett tidigare. De har en tendens att göra gästbesök här och sen aldrig komma tillbaka!!!
Den riktiga jourmottagningen, den som sjukvården har efter klockan fem, har sommarstängt i den stad jag bor. Man får åka till grannstaden 3 mil bort.
Våra gissningar är att vi kan se i stjärnorna efter att jouren i stan öppnar igen.
"Det kostar för mycket" att ha den.
Fint, vad betalar vi skattepengarna för???

Nä, jag är nöjd med att ha fått prata med den jag ville prata med och min lilla ask med knallgula piller. Magen lär ju få spelet, men det är smällar man får ta. Det går över :-)(Innan jag hann skriva klart det här inlägget höll det på att bli ett besök till på en vårdinrättning - det med madrasserade celler i eftersom dator j****n fick för sig att uppdatera och starta om när jag nästan skrivit klart. och första sidan som visade sig efter uppdateringen var rubriken "Byte av vårdcentral..." och allt annat var blankt. Men det räckte att uppdatera sidan - som tur var. )

11 kommentarer:

 1. Hejsan. Jag har ju lediga måndagar så jag börjar på tisdag. Hoppa du får hjälp av pillren nu. Kramar

  SvaraRadera
 2. då hoppas jag att medicinen hjälper fort nu och att du får en trevlig helg

  SvaraRadera
 3. Var försiktig med öronen.Oliwer är nog ganska sugen själv på att blogga.Nu har han åkt hem ocj lugnet har lägrat sig

  SvaraRadera
 4. Jag är själv seg med att gå till doktorn. I princip sker detta bara om jag blir buren dit :P

  Känner igen det där med uppdateringar. En ruta dyker upp ibland som ger mig 10 minuter innan den själv startar om, såvida jag inte ändrar det. Ibland har jag ämnat trycka bort den och har då tryckt fel.

  Man ser allt arbete försvinna när datorn sakta stängs ner :S

  SvaraRadera
 5. hoppas att du blir bra i örat nu med medicinen
  Sv: jo bastubad är otroligt skönt
  kramar

  SvaraRadera
 6. Hoppas det går bra med det onda! Kram

  SvaraRadera
 7. Ibland ska man ha tur ändå...
  ( Som att bara behöva uppdatera sidan t ex.... ;) )
  Vet inte om jag har frågat dig förut, men har du amalgamlagningar ?
  Det där med värk i munnen, som ingen kunde förklara har jag upplevt också, och är nu övertygad om att det härrör just från mina lagningar.
  Hör av dig om det inte var dig jag frågat om det tidigare, så kan du få mer info.
  Trevlig helg så länge !

  SvaraRadera
 8. Hårnålar i öronen! Är du galen, människa?

  SvaraRadera
 9. Hårnålar i öronen? Auch!

  SvaraRadera
 10. Hårnålar är absolut förbjudna som petredskap! Aja baja!

  SvaraRadera