...in Cyberspace!


Hi and welcome to "Frogprincess in Cyberspace"!!!
Are you a englishspeaking visitor? Please use the Google translation tool at the right side to get my blog in a few different languages.
Please notice that my text and photos are copyrighted and I prefer to not find them elswhere in the big cyberspace.
Thank you!!!

lördag 7 augusti 2010

Jobbet ute i trädgården...

...kommer aldrig att ta slut :-)
Vilket är tur eftersom jag älskar det!!!

De små gula pillerna har förhoppningsvis önskad effekt, jag känner ingenting i kinden i dag, men jag är varm och trött men jag antar att det bara är ett tecken på att de verkar.
Jag har blivit idiotförklarad för hårnålarna (som är utmärkta att fånga vax i med sin lilla böj i änden) men jag lovar att jag ska sluta pilla med dem. Jag vet redan att det är idiotiskt dumt, men nu är jag väl definitivt överbevisad.
Jag har inte kunnat sitta still inne i dag eftersom vädret ute varit så underbart (På bipacksedeln i gula pillrens ask står det: Undvik solen...) och jag har återigen varit i farozonen att bli skicka till de madrasserade rummen av folk som inte vet hur det står still. En "Burka" hade inte varit mer heltäckande än hur jag sett ut i dag!!!
Det blev för varmt så jag fick gå in...
Men innan det har jag plockat lite sten (små!) och stegat upp på gräsmattan för framtida projekt samt hjälpt sambon med lite handlangning när han har snickrat lite.

Men för att visa lite trädgårdsjobb här så var detta ett projekt för någon vecka sedan:

Före: massor av högt gräs och jag såg inte stenarna så jag höll på att stiga snett och rakt ner i plurret mer än en gång. Och jag går här ofta eftersom det är vägen till filtret som ska spolas varannan dag. Vi ska lägga en trägång här.


Jag mer eller mindre "noppade" gräset ner till rötterna.


Sedan på med lite uppblötta tidningar (som jag hört ska vara bra så att gräset kvävs) och så marktäckväv och lite sten som håller det på plats.
Som ni ser så fick jag "hjälp". Det handlade väl mer om att hålla honom i från att krypa under väven. Oerhört frusterarnde och jag var mer eller mindre frestande att kolla simkunnigheten på kisse så att han kunde få något annat att tänka på. Men jag gjorde det inte (och kommer aldrig att göra det heller. Lite snäll är jag.)
Så nu är hela gången fram till den vita filterburken (som är det andra filtret, inte det som jag går fram och rengör varannan dag) täckt av svart väv i väntan på att bli belagd av tryckt trä...


Men det är troligt att det får vänta till våren.

3 kommentarer:

 1. Vi la vit fiberduk under våra stenar. Hoppas det hjälper. Kram

  SvaraRadera
 2. ja, lite måste ni ha att göra till nästa år också :)
  kramar

  SvaraRadera
 3. Skönt att ni får lite ordnat i trädgården, hoppas tabletterna hjälper!
  Kram

  SvaraRadera