...in Cyberspace!


Hi and welcome to "Frogprincess in Cyberspace"!!!
Are you a englishspeaking visitor? Please use the Google translation tool at the right side to get my blog in a few different languages.
Please notice that my text and photos are copyrighted and I prefer to not find them elswhere in the big cyberspace.
Thank you!!!

måndag 30 augusti 2010

Med häcken i vädret...

...eller med vädret på min sida, kanske jag skulle skriva (är inte säker på att rubriken blev så lyckad i dag heller).
I fredags bestämde jag och sambon att det kanske skulle vara dags att ta itu och rensa upp den häck av Vintergrön liguster som gränsar våran ena tomtsida. Vad jag vet har vi bara tagit lite sporadiskt någon gång, så ni kan säkert ana att den drygt tre meter höga häcken var vildvuxen. 
Tyvärr glömde jag ta "före" bilder på hur det såg ut på utsidan, men det var inte vackert. 
Så  här blev det dock: 
(Nu får jag ett spel, vad f-n har blogger gjort med hur man lägger in bilder??? )

Jag letade mig in till de allra tjockaste grenarna. Detta är förmodligen orginalplantorna som kommit i dager. Här (ska) växa snödroppar på våren och kanske mer därtill, men de ser vi aldrig. Nu ska jag dessutom ta och plantera lite liljor och annat sött "vårigt".
Sett ur parallell synvinkel (tror jag att det heter) så tänk er mitten av bilden. Där började de små grenarna som jag gallrat bort. ungefär en meter grävde jag mig in.
Jag var inte lika tuff på insidan: 
Före:
Efter:
Samma sak här att jag tog de småttigaste grenarna, men här var det viktigast att det bara gick att komma under med klippbordet till åkgräsklipparen.
Mycket av det som jag klippte bort visade sig vara meterlånga, jag kanske två meter långa grenar som sökt sig mot ljuset, så samtidig som jag klippte ur nedtill så luftade jag hela häcken. 
Behövligt blev det - och snyggt!
Tur var väl det för det tog mig nästan tre dagar att få till det... 

Anledningen till att vi kom på iden överhuvudtaget var att Pucko tappade ett halsband igen... Jag hade räknat med att hitta några stycken men "bytet " blev bara två, varav ett tappade han när han skulle "hjälpa" mig.

5 kommentarer:

 1. Vilken tur att du fick hjälp av Pucko då. Snyggt blev det. Kram

  SvaraRadera
 2. Vad bra ni har jobbat, det där måste ha tagit tid! =)
  Kram

  SvaraRadera
 3. Även om det inte blev några förebilder så behöver man inte mycket fantasi för att inse att detta har varit ett riktigt hästjobb.
  Snyggt blev det!

  SvaraRadera
 4. Fjädrar, vilket häst jobb du/ni har gjort! Men bra blev det! :-)

  SvaraRadera
 5. Så mycket jobb du har gjort! Duktiga dej!

  Svar: Det var ju roligt att du gillade vad jag hade gjort. Du vet väl att du kan beställa nåt smycke om du tycker att det ser bra ut. Men varje sak blir ju unikt.

  Kram/Gilla

  SvaraRadera