...in Cyberspace!


Hi and welcome to "Frogprincess in Cyberspace"!!!
Are you a englishspeaking visitor? Please use the Google translation tool at the right side to get my blog in a few different languages.
Please notice that my text and photos are copyrighted and I prefer to not find them elswhere in the big cyberspace.
Thank you!!!

onsdag 1 september 2010

Valla eller vallas...

...det var frågan i går eftermiddag/kväll. 
Jag har skrivit tidigare om den studiecirkel som jag och sambon har gått där vi har tittat närmare på de gamla gårdarna i byn, samlat information och gamla foton, för att sedan lägga ut hela rasket på en hemsida om hembygden på Internet. 
I går var det dags för praktik och se lite på gårdarna "på riktigt" så vi tog bilarna och for i väg. 
Så en stund hade vi ett tjugotal personer att valla runt här på gräsmattan utanför vårt hus och de snackade gamla minnen, hur det sett ut förr då de varit på besök och hur vägarna hade passerat förbi vårt ställe. I dag är det sista huset på vägen. Ganska skönt att slippa ha bilar åkandes här. De som kommer ska hit. Punkt. 
Men ett av ställena har får och tjejen som bor där har vallhundar. Det är så fascinerande att se hur hundarna styr runt en hel flock med får och får dem precis dit de vill fåren ska gå. 
När vi åkte därifrån kom en hel skock på femtio får fram till grinden och stirrade på oss (Ska vi få mat nu?) utom ett som förmodligen aldrig fattade vart de andra tog vägen utan stod mitt ute på gärdet och mumsade i sig sitt gräs utan att ens se sig om... 

Det var dock den stora dammen som drog till sig mest uppmärksamhet hos oss...

5 kommentarer:

 1. Det förstår jag att det var - Den är allt något i hästväg =) som varje svensk troligtvis inte skulle ha något emot att ha på sin tomt

  SvaraRadera
 2. Jägarns vilken stor damm!
  Och skriva en bok om sin hembyggd, fint!

  SvaraRadera
 3. Ja, varför inte: min tomt är rätt stor!
  :)

  SvaraRadera
 4. Er damm är en trevlig syn. Må gott. Kram

  SvaraRadera
 5. Jag har också sett vallning av får, helt otroligt! =)
  Ni har ju en fantastisk damm! =)
  Kram

  SvaraRadera