...in Cyberspace!


Hi and welcome to "Frogprincess in Cyberspace"!!!
Are you a englishspeaking visitor? Please use the Google translation tool at the right side to get my blog in a few different languages.
Please notice that my text and photos are copyrighted and I prefer to not find them elswhere in the big cyberspace.
Thank you!!!

torsdag 18 februari 2010

Jo...

...jag hade ju då någonting att bekänna när det gäller det som jag kallar för "Köpstopp 2010".

Jag gjorde, som ni vet, ett ganska så bra försök, förra året fram till att vi var på Kiviks marknad då det kraschade ordentligt. Jag handlade som besatt med ursäkten att "är jag ändå här så kan jag int ekomma hem tomhänt". Och det blev mer prylar än vad jag har erkänt för er här.
Jag fortsatte väl med mitt köpstoppande efter marknaden men det kändes som att det var över och förstört. Dock lyckades jag dra ner ordentligt på min konsumtion och jag kan inte säga att jag köpte så mycket onödiga prylar som jag skulle kunnat klara mig utan. Jag tror inte att jag köpte någonting alls, faktiskt. Inga prylar, inga kläder...

När min kompis kom förbi i november och sa att hon skulle prova ett shoppingfritt år så hoppade jag på igen.

Lite för snabbt kanske, för jag undrar vad det jag nu ska dra in på - egentligen?

Jag har ju fortsatt att leva mitt liv efter "eftertänksamhet" innan jag lägger något i min shoppingvagn. "Behöver jag det här eller är det bara någonting som jag vill ha?"

Nu känner jag att det är ett par saker som jag "vill ha". Bara rent egoistiskt (Ja ja, det gäller bokrean OCH vi har satt ett nytt datum till att åka till Ullared). Teoretiskt skulle det spräcka mitt köpstopp med råge, men eftersom jag i praktiken inte köpte mycket förra året så känns det nu som att jag är inne på mitt andra år med köpstopp. Ska jag då vänta med det här i ett år till? Till 2011?
Dessutom så köpte jag riskokaren på Tuppeware partyt nästan direkt efter nyår, så det kändes meningslöst redan efter det.

Sen vet jag att när trädgårdssäsongen kommer i gång så är det så mycket som kostar kring hus och trädgård, blommor och dammen. Det känns inte som att man har ett köpstopp ändå. man går omkring och ljuger för sig själv att man har en massa "undantag" från köpstoppet. Hur kul är det? Ska det vara köpstopp så ska det vara köpstopp och mitt liv är inte färdigt. Jag har massor som ska göras i trädgården och det kostar...

Vad jag försöker komma till är att jag från och med nu skrotar ordet/aktiviteten köpstopp och tänker fortsätta mitt liv i eftertänksamhet. Jag känner att det finns inte mycket att förbättra från hur jag levde förra året. Det är numera mitt sätt att leva och jag kan inte pressa det djupare. Jag köper det jag behöver, och så lite "vill ha saker" som möjligt.
PUNKT!

Och hörrni: Skulle jag komma på den här iden med "Köpstopp 2011", så var snälla att påminna mig om det här inlägget!!!

9 kommentarer:

 1. Flower / Yvonne18 februari 2010 17:23

  Hej! Flower kan inte svara dej därför att du har koder att kunna lämna kommentar Så hon bad mej hämta hennes svar till dej..
  flower svarade 18 februari 2010 klockan 13:28:
  Hej !tack för gratulationerna. Tur i oturen att man inte själv har körkort hade nog varit en vilde på gatorna*ler* Men jag saknar inte något jag aldrig haft eller kommer att få.. Ha det själv en vra dag...kram

  SvaraRadera
 2. Ja, man kan ladda ett ord så märkligt ibland och jag tycker det låter som en bra definition på grundtanken. Jag shoppar två gånger per år, på marknaden i stan och på "tokrean" på Stora Köpcentrat och de sista två åren har det inte varit någon "tokrea"... ;-)
  Men visst kan det vara så att något litet onyttigt kan vara bra för själen? Tror att det kan vara det om det bara är ibland?

  SvaraRadera
 3. I kväll har det varit problem fast det kan ju vara min dator...Klokt av dig att ta det på ditt sätt för det är ju för dig! Kramiz

  SvaraRadera
 4. Jag hinner aldrig gå i affärer.....och jag skulle behöva nya toppar...men när jag har tid hittar jag inget jag vill ha....men billigt blir det ju

  SvaraRadera
 5. Tycker det är ett bra beslut.. Ska påminna om det skulle behövas.. :-)
  Kram

  SvaraRadera
 6. Köpstop ska man bara ha korta stunder. Kram

  SvaraRadera
 7. Jag lovar, påminner dig :-)

  SvaraRadera
 8. Att handla med eftertänksamhet, låter som en bra idé!
  Kramar

  SvaraRadera
 9. är inne o läser ikapp lite. Ha det bra i snön, ni verkar fått mer än oss - med råge!

  SvaraRadera