...in Cyberspace!


Hi and welcome to "Frogprincess in Cyberspace"!!!
Are you a englishspeaking visitor? Please use the Google translation tool at the right side to get my blog in a few different languages.
Please notice that my text and photos are copyrighted and I prefer to not find them elswhere in the big cyberspace.
Thank you!!!

onsdag 29 september 2010

Fantastiskt...

...vad roligt och lätt det är att bli fast i det otroliga Internet. Och i synnerhet i bloggvärlden.
Hade en kommentar i går kväll i från Doris som jag aldrig "träffat" förrut. gick in till henne och hälsade på och vips hade jag hittat mängder med nya vägar att gå till bloggar jag aldrig tidigare visst exicterat.

Man blir helt förlorad...

Jag brukar göra så ibland, välja ut en av mina bloggvänner och gå igenom hans eller hennes lista på bloggvänner. Beta av dem systematiskt en efter en och skriva en kommentar. Sätta ett litet spår typ "Frogprincess was here".
Några hör jag aldrig av igen, andra stannar som trogna läsare. 
Det är ju så jag har hittat till er som läser det här!!!

Jag har sett flera (Fru Venus och Osloskånskan för att nämna ett par) som under dagarna har behandlat ämnet "bloggvänner", hurvida de är "riktiga vänner" eller inte. Bara för att vi sitter bakom en skärm och vid ett tangentbord så betyder inte det att jag sätter mindre värde på de som jag aldrig har träffat.

Men folk ser lite konstigt på mig när jag säger att "Jag har en bloggvän som...." ungefär som de tänker att "Har den där människan inga RIKTIGA vänner?"

MEN jag ska ta ett exempel: När jag började blogga på metrobloggen för tre år sedan så låg jag i som en liten gnu och delade ut min bloggadress till var och varannan kotte jag känner. Jag klistrade fullt med små klisterlappar med bloggadressen på julkorten jag skickade och jag inkluderade adressen i mina sms och mail jag skickade.
Jag får aldrig några kommentarer från människor som jag känner IRL.
Jag hör aldrig någon som säger till mig "Vilket bra inlägg du skrev i torsdags".

Jag kan inte på något sätt veta vilka som läser här. Feedjit här på sidan ger bara en fingervisning om varifrån mina läsare är, inte vilka ni är. Jag ser överhuvudtaget inte några besökare i från min region här i sidokolumnen... 


Nu vill jag göra ett test: Nu vill jag höra om det är någon som läser det här som jag känner personligen.
Ge er tillkänna, skriv en kommentar (Ni behöver ju inte direkt avslöja mitt namn eller adress, och inte heller erat om ni inte vill. MEN SKRIV! Visa att ni finns).

 Jag har en känsla av att vilket annat av mina inlägg som helst annars har fler kommentarer än vad det här kommer att få....

15 kommentarer:

 1. jag har aldrig gett min bloggadress till sådana jag känner, bara mina döttrar, jag vill vara anonym och nej, dig känner jag inte IRL :)
  kramar

  SvaraRadera
 2. Det är ju bara en som har kommenterat före mej. Men jag har en känsla av att du och jag har blivit vänner ordentligt nu. Jag har ju dej att tacka för den nya boken.

  Jag har bara träffat tre bloggvänner i verkliga livet. En kände igen mej från Reseguiden, en till kände jag från Reseguiden också och vi träffades och drack kaffe på ett härligt kafé i Bjärebygden med hela familjen. Det är hon, som lurade mej att börja blogga, först på Metro, men jag blev så irriterad över att det blev så många fel där. Så jag bytte till Blogspot.

  Nu träffade jag ju Margit också på semestern nere på Mallis och vi var tillsammans flera gånger. Så vi kan verkligen kalla oss för vänner.

  Visst kan man bli ervös när man ska skicka saker på posten. Undrar just hur det ska bli nu, när dom tänker lägga ner flera postterminaler! Det såg jag på middagsnyheterna på TV.

  Kramar i mängder

  Kompisen Gilla

  SvaraRadera
 3. Hahaha, känner igen det, vet att vänner o jobbarkompisar läser min blogg men de lämnar aldrig några spår i form av kommentarer. Ibland försäjer de sig med att nämna något som hänt som jag endast nämnt i bloggformat. Konstigt, är det skamligt att erkänna att man läser sin väns blogg?

  SvaraRadera
 4. Hmmm Man har väl många olika vänner.Man har arbetsvänner bloggvänner livevänner ja du förstår vad jag menar(tror jag).Jag har fått många goa bloggvänner som har gett mej mycket.Efterhand så ökar ju bloggvännerna precis som i det "verkliga" livet Många kommmer för att stanna andra försvinner allt beror på kemin.........Det enda som är nackdel med hösten är om det blir höststorm.Kram!

  SvaraRadera
 5. Vet många som läser, fast det har jag fått reda på när dom säger saker dom inte borde veta ;)

  Sv: Varit ledig i 2 dagar nu stretat runt som en liten dåre båda dagarna...Hmm...undra när man får vara ledig...haha

  Kram

  SvaraRadera
 6. Min dotter läser min blogg. Hon går in på google och skriver in Sune the girl och går in den vägen..krångligt eller? Haha japp men hon har aldrig kommenterat. Vänner irl har jag ju som läser och några kommenterar också men inte alls lika ofta som mina "bloggvänner". Du och jag bor ju inte så långt ifrån varandra vad det verkar så kanske man kan få träffa dig nångång ;)

  SvaraRadera
 7. Glömde ju svara på din fråga i min blogg. Jag bor på andra våningen och näe hon hoppar inte ut :) Hon sitter mest på bordet och glor.

  SvaraRadera
 8. Konstigt det där. Mina IRL-vänner brukar sällan kommentera på bloggen, dock gör de faktsitk de när vi träffas. Jag tror att det beror på att min blogg även ger dem möjlighet att följa mitt liv, utan att behöva ringa och prata i flera timmar. Och så är det alltid roligt med nya bloggvänner :)

  SvaraRadera
 9. Nej, jag bloggar som alias så jag känner ingen av bloggarna IRL. Tycer dettta är skönt, min blogg är öppen för alla som vill läsa ... *ler*

  SvaraRadera
 10. Sådant som man aldrig kan veta, jag får höra ofta av andra att det finns de i släkten som läser min blogg, men kommenterar gör de aldrig.

  SvaraRadera
 11. Mina barn berättade härom dagen att deras kompisar läser min blogg och tycker att jag är en "galen mamma" (fast det tar jag som en komplimang) Mina egna kottar ströläser någon gång ibland. Mina föräldrar är inne och checkar läget men kommenterar aldrig, tror inte de vet hur man gör ;-)Jag har träffat ganska många bloggare IRL och flera av dem är idag riktigt goa vänner och en och annan har jag avpolitterat då de inte alls är vad de utgett sig för att vara! ... nu for jag iväg lite här och svarade väl egentligen inte riktigt på din fråga ;-)

  SvaraRadera
 12. Jo, visst känns det som om man är riktiga vänner! =)
  bloggsvar
  Jo, men jag startar försiktigt på annan adress och finns också på Erikas kök www.metrobloggen.se/smaskigt
  KRAM!!!

  SvaraRadera
 13. jag brukar också kika in hos andra bloggar och hitta nya. men jag brukar kolla bland de kommenterade och se vad det är för folk som kommenterar:)

  SvaraRadera
 14. Hahaha ... vilket härligt inlägg. Vad jag vet så känner jag dig inte personligen. Men visst är det så att man får mycket utbyte av varandra som bloggvänner. Himla trevligt att blogga med dig! Ha en finfin kväll nu och sköt om dig ordentligt!

  SvaraRadera
 15. Jag har några irl vänner som läser och aldrig skriver men som jag vet läser!
  Sen finns det några vänner som tittar in ibland även om de sällan kommenterar!
  Jag har träffat ett gäng bloggvänner, så det är kul! =)
  Brukar också säga, min bloggkompis gjorde/sa detta... =)
  Mina närmaste börjar vara van vid detta nu! =)
  Kramar

  SvaraRadera